Családom kedvencei
Avagy mit főzzek ma?

Volt itthon egy kis maradék túró, de valami mást szerettem volna csinálni belőle, mint a szokásos túrós csusza, túrógombóc, túrós palacsinta hármas, ezért úgy döntöttem, farsangi időszak lévén, megpróbálkozunk egy túrófánk recepttel. Úgy tűnik jól sikerült, mivel elég gyorsan elfogyott :). Ami a legjobban tetszett benne, hogy nem kellett keleszteni, így gyorsan elkészíthető.

A túrófánk hozzávalói:

25 dkg liszt,

25 dkg túró

2 tojás sárgája

2 dkg vaj, vagy margarin

1 zacskó sütőpor

csipet só

1 mokkáskanál reszelt narancshéj

12 dkg porcukor

olaj a sütéshez

porcukor a szóráshoz

Gyúrjuk össze az összes hozzávalókat, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtsuk ki, és egy közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Papírtörölközőre tesszük. Ha lecsöpögött róla az olaj, porcukorral meghintjük.

Túrófánk

 

Asztali nézet