Családom kedvencei
Avagy mit főzzek ma?

Alapvetően nem fűzök vérmes reményeket a sütőtökös dolgokhoz, igazából ezt a zöldséget csak egyszerűen meg szoktam sütni. Sajnos volt egy nem igazán sikeres sütőtök krémleves próbálkozásom, ami után úgy éreztem, egy darabig biztosan nem fogom máshogy elkészíteni, csak egyszerűen feldarabolom, és megsütöm. De aztán találkoztam ezzel a receptel, és úgy éreztem, adhatok még egy esélyt a sütőtöknek. Jól tettem! Meglepően egyszerűen elkészíthető, és különleges egyedi édes-fűszeres ízvilágot ismerhettünk meg.

 

Hozzávalók: 2 1/2 csésze sütőporos liszt (kenyérliszt),

1/2 teáskanál szerecsendió,

30 g darabolt vaj,

1 csésze megfőzött, összetört sötütök,

1/4 csésze barna cukor,

1 tojás gyengén felverve,

csipet só, bors

 

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Gyengéden gyúrjuk össze a hozzávalókat. Nem kell sokáig gyúrni, ez is olyan "lusta háziasszony" sütemény, mint a muffin. Egy lisztezett deszkén nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagságúra, és egy pogácsaszaggatóval szaggassunk pogácsákat a tésztából. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra és tegyük a sütőbe 12-15 percre. Rácson hagyjuk kihűlni. Mézzel és vajjal is nagyon finom.

Sütőtökös pogácsa

 

Asztali nézet