Családom kedvencei
Avagy mit főzzek ma?

Pár éve volt szerencsénk olasz rokonainknál eltölteni egy kis időt. San Felice Circeo -ban eltöltött idő mindig emlékezetes marad számunkra, nemcsak a gyönyörű környék, a vitorlázás, a hatalmas séták, hanem a rokonok által minden este frissen elkészített, olaszos vacsorák miatt is. Itt szerettük meg a pesto - t is, amit elég gyakran készítek.

Egyik este úgy gondoltam, hogy egy "olaszosabb" spagettit készítek családomnak, ezért elkészítettem azt a változatot, amit Olaszországban, és Ausztráliában is megkóstolhattunk.

Annyit változtattam, ami biztosan sokak számára bűn, kicseréltem a spagetti tésztát szarvacska tésztára azon prózai okból, mivel nem volt itthon spagetti tészta, illetve a húst ledaráltam, mivel lusta voltam felkockázni :)

Íme a recept:

2 ek. olíva olaj

2 szelet húsos császárszalonna

1 fej finomra vágott hagyma

2 gerezd zúzott fokhagyma

10 dkg szeletelt gomba

1-2 kisebb sárgarépa, felkockázva

1 szár zeller, aprítva

50 dkg apróra felkockázott (vagy darált) marhahús

1/2 liter házi paradicsomlé

1/2 csésze vörösbor

babérlevél

petrezselyem

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben felforrósítunk egy kis olajat, majd beletesszük a szalonnát és egy kicsit megsütjük. Beletesszük a hagymát, kicsit megpároljuk, amikor már majdnem kész, beletesszük a fokhagymát is. Ezután beletesszük a sárgarépát, gombát és a zellert. További 2-3 percig pároljuk. Beletesszük a húst is, és 4 - 5 perc alatt barnásra sütjük, közben ügyelve arra, hogy ne álljon össze. Beleöntjük a vörösbort, majd a paradicsomlevet, beleszórjuk a babérlevelet, és a felaprított petrezselyemzöldet. Lefedve pároljuk 10-15 percig. Ezalatt kifőzzük a tésztát.

Ha minden elkészült, tálalhatunk is, a tetejére tehetünk még egy kis vágott petrezselymet, vagy reszelt parmezánt, ki hogy szereti.

Dina Spagettije

 

Asztali nézet