Az egyik legkedvesebb ételem, mivel egyszerű, és nagyon fimon, akár kisebb családi összejövetelekre is tökéletes. Kicsit sok mosatlan edény keletkezik utána, de valamit valamiért :).
Hozzávalók: 1 csomag fagyasztott levelesz tészta, 50-60 dkg darlát hús, 2 fej hagyma, 25 dkg gomba, petrezselyem, só, bors, kevás paradicsomlé, vagy barbeque szósz.
A hagymákat megpucolom, majd apróra vágom. Mindkettőt egy - egy edényben kevés olajon üvegesre pároljuk. Sózzunk, borsozunk, az egyik edénybe a darált húst tesszük, a másikba pedig a gombát. A darált húst megprirítjuk, majd egy kevés paradicsomlevet, vagy barbeque szószt teszünk rá és egy kicsit pároljuk. A gombához apróra vágott petrezselyemzöldet teszünk, és saját levében megpároljuk. Ha elkészültek, összekeverjük a gombát a hússal.
A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjük és rátesszük a húsos keveréket. Fel ics csavarhatjuk rolád formában, vagy egyszerűen csak egymásra is hajthatjuk a lapokat. Felvert tojással megkenük, majd közepesen meleg sütőben aranysárgára sütjük. Friss salátával a legfinomabb.