Ez is egy olasz édesség, bár mi Nyugat-Ausztráliában ettünk először. Kísértetiesen hasonlít a hazai kókusz kockára, az általam ismert recepttől lényegében annyiban különbözik, hogy nem teszünk bele mézet. A tésztája sokkal tömörebb, ezáltal laktatóbb, mint magyar "testvére".
Hozzávalók:
12,5 dkg szobahőmérsékletű, darabolt vaj,
3/4 csésze cukor
2 tojás
1 csomag vaniliáscukor
1 és 3/4 csésze sütőporos liszt, 1/2 csésze tej
Öntethez:
3 csésze cukor
1/2 csésze kakaópor
2/3 csésze tej
2 dkg olvasztott vaj
2 csésze kókuszreszelék
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy kb. 18x28 cm - es közepesen magas falú tepsit sütőpapírral. Egy nagy tálban géppel keverjük össze a vajat és a cukrot, kifeherédésig. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat és a vaníliát. Felváltva adjuk hozzá a lisztet és a tejet, úgy, hogy a végére a liszt maradjon. Öntsük a tepsibe a keveréket, és kb.30-40 perc alatt süssük szép világosbarnára. Közben készítsük el az öntetet. Keverjük össze a cukrot a kakaóval, majd gőz fölött öntsük hozzá a tejet és a vajat, amíg egynemű, és kicsit nyúlós nem lesz.
A megsült tésztát vágjuk 4x4 cm - es kockákra, és mindegyiket mártsuk meg a csokiöntetben, majd egy tányérra előzőleg kiöntött kókuszreszelékben is forgassuk meg.